بازدید 75
0

رنو 5 توربو 3E:مینی سوپر اسپورت برقی!

ایران کارمگ: رنو 5 توربو 3E دوباره به میراث نمادین رنو 5 توربو و توربو 2 از سال 1980 برمی‌گرده، دو شیاطین سرعت که با شخصیت خاص و روحیه نوآورانه‌شون و عملکرد فوق‌العاده‌شون در رالی، تأثیر زیادی توی زمان خودشون گذشتن. این خودروها اولین مدل‌های فرانسوی بودن که موتور بنزینی توربوشارژ داشتن، فن‌آوری‌ای که رنو به تازگی با موفقیت در فرمول 1 معرفی کرده بود و حالا هم به عنوان ماشین‌های کلکسیونی خیلی مورد توجه قرار گرفتن.

رنو 5 توربو 3E

اما رنو 5 توربو 3E فقط یه بازسازی نیست. این خودرو فراتر از یک مدل نمادین، مدرن، نوآورانه و برقی هست و حتی نسبت به مدل‌های قبلی خودش هم هیجان‌انگیزتر و قدرتمندتره. این ماشین به عنوان اولین خودرو در یک کلاس جدید به نام مینی سوپراسپرت ها شناخته می‌شه.

درست مثل خودروهای بزرگ‌تر، مشخصات فنی قابل توجهی داره (۵۴۰ اسب بخار، شتاب ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت در کمتر از ۳.۵ ثانیه، ساختار کربنی و غیره) و همزمان سطح بالایی از سفارشی‌سازی رو برای برآورده کردن تمام نیازها ارائه می‌ده. علاوه بر این، نسبت طول به عرض حداقلش ۲.۰۱ هست که این خودرو رو توی رده سوپراسپرت‌ها قرار می‌ده، ولی در قالبی فشرده مانند هاچ‌بک داغ.

رنو 5 توربو 3Eروی یک پلت فرم مخصوص طراحی شده که به خوبی با هدف‌ها و عملکردش سازگاری داره. این مینی سوپراسپرت در کنار رنو 5 E-Tech الکتریکی (که ماشین شهری هست) و آلپاین A290 (یک ماشین شهری اسپورت) جایگاه خودش رو توی گروه رنو پیدا کرده و در واقع فرمولی رو به کار می‌بره که قبلاً توی دهه 1980 با رنو 5 و رنو 55 شاهدش بودیم. این خودرو با تصویر جسورانه و اعتبار قوی رنو، همچنین روحیه رقابتی و تخصص آلپاین ترکیب می‌شه.

از طرفی، نیروهای مکمل دیگه‌ای هم مثل Ampere برای نرم‌افزار و معماری الکترونیکی، و Mobilize برای شارژ دوطرفه (V2L و V2G) در حال ظهور هستن که خدمات متنوعی رو برای راحت‌تر کردن تجربه رانندگی الکتریکی ارائه می‌دن: مثل Mobilize Smart Charge، Mobilize Charge Pass و Plug & Charge. همچنین، برخی از شرکا تخصص و دانششون رو برای ساخت اجزای کلیدی مثل موتورهای درون چرخ و ساختار فیبر کربنی به اشتراک گذاشتن. اینطوری، رنو 5 توربو 3E به خوبی از تحولی که گروه رنو تحت طرح رنولوشن دنبال می‌کنه بهره‌برداری می‌کنه.

برند رنو با معرفی دسته جدید «سوپراسپرت‌های کوچک» الکتریکی با رنو 5 توربو 3E، دوباره شور و روحیه جسارت و نوآوری که همیشه راهنماش بوده رو به نمایش می‌ذاره. این برند تلاشش رو برای ارائه راه‌حل‌ها برای هر نیاز و هر خواسته‌ای گسترش می‌ده.” فابریس کامبولیو، مدیرعامل برند رنو.


طراحی جذاب  رنو 5 توربو 3E : اسپورت و چابک!

رنو 5 توربو 3E به شکلی طراحی شده که واقعا شبیه یک ابرخودرو به نظر می‌رسه: پر انرژی و هیجان‌انگیز! این رو به خوبی می‌شه تو سپر برجسته و بال‌های عقبش دید. در عین حال، این طراحی هیچ وقت از تلاش برای داشتن چابکی و آیرودینامیک بهینه غافل نشده. برای خودروهای برقی، آیرودینامیک به همراه وزن، نقش بسیار مهمی در کارایی خودرو دارن.

طراحی رنو 5 توربو 3E به طور طبیعی از رنو 5 توربو و توربو 2 اصلی الهام گرفته. چند ویژگی از رنو 5 E-Tech برقی جدید هم توش قابل شناسایی هست، مثل چراغ‌های عقب و آینه‌های بال. اما ایده اصلی این پروژه احیای میراث نمادین با استفاده از مدل‌های به‌روز شده از این دو فناوری بوده که به اعتبار و بهینه‌سازی عملکرد کمک می‌کنه. این طراحی یه نوع سبک “رترو آینده‌نگر” رو در بر می‌گیره که قبلاً در رنو 5 و رنو 4 به کار رفته و حالا به عنوان رنو 5 E-Tech الکتریکی و رنو 4 E-Tech الکتریکی دوباره معرفی شده.

تفسیر دوباره رنو 5 توربو و توربو 2 افسانه‌ای واقعا یه چالش جسورانه‌س. ما تونسته‌ایم شور و حال و روحیه مسابقه‌ای این مدل‌ها رو حفظ کنیم و در عین حال فناوری‌های مدرن و آیرودینامیک بهینه برای دوران الکتریکی رو هم باهاش ادغام کنیم. هر خط و هیکلی که تو این طراحی هست، نشون‌دهنده تعادلی بین عملکرد و شخصیت خودروست. رنو 5 توربو 3E فقط یه ادای احترام نیست؛ این ماشین می‌تونه برای هر کسی حس خاص و شخصی داشته باشه. ژیل ویدال، معاون طراحی رنو و آمپر.

برای احیای اصول ژنتیکی رنو 5 توربو و توربو 2 اصلی، رنو 5 توربو 3E بر روی یه پلت فرم جدید با معماری دیفرانسیل عقب ساخته شده. نسبت به رنو 5 E-Tech الکتریکی (که طولش 3.92 متر و فاصله بین محوراش 2.54 متره)، شیشه جلو عقب‌تر کشیده شده و فاصله بین دو محور (2.57 متر) هم بیشتر شده تا به ابعاد واقعاً شگفت‌انگیزی برسه (طول 4.08 متر، عرض 2.03 متر و ارتفاع 1.38 متر) که واقعا جذابه.

برای مثال، ستون شیشه جلو به نظر می‌رسه که به سمت چرخ‌های جلو ذوب می‌شه. با این ابعاد، رنو 5 توربو 3E طول یک خودروی شهری رو به اندازه عرض یک ابرخودرو داره. با عملکرد ترکیبی خودش، به نوعی رده “مینی سوپراسپرت” رو ایجاد کرده.

در قسمت جلو، رنو 5 توربو 3E همون طرح قبلی خودش رو حفظ کرده: چراغ‌های جلوی مربعی – که حالا با فناوری LED هستن – با لبه کاپوت ترکیب شده. یه نوار باریک با سه بخش مرکزی و دو چراغ مربعی اضافه هم داره که در اصل چراغ‌های دوربرد بودن و حالا با چراغ‌های LED دیگه جایگزین شدن.

اسپلیتر آیرودینامیک که دور سپر جلو و خروجی هوای بزرگ روی کاپوت قرار داره، به بهینه‌سازی نیروی رو به پایین کمک می‌کنه و تعادل کاملی بین جلو و عقب خودرو ایجاد می‌کنه. برای اینکه جریان هوا بهتر عمل کنه، ورودی‌های کناری سپر، هوا رو به سمت جلو چرخ‌ها هدایت می‌کنن.

همچنین نوارهای جانبی که روی بال‌های عقب هستن، جریان هوا رو به زیر چراغ‌ها و پشت خودرو می‌برن. همچنین به اسکوپ‌های هوای جانبی بالاتر اشاره می‌کنیم؛ این اسکوپ‌ها به خنک کردن ترمزها کمک می‌کنن و اسکوپ سمت چپ هم دریچه شارژ رو پنهان کرده.

در قسمت جانبی رنو 5 توربو 3E ، یه طراحی خاص دور ستون‌های شیشه جلو و خط سقف کابین ایجاد شده و به اسپویلر عقب متصل می‌شه تا نمای رنو 5 توربو و توربو 2 اصلی رو به نمایش بذاره. یه اسپلیتر آیرودینامیک هم از بدنه بین دو چراغ عقب عبور می‌کنه. زیر سپر هم یک دیفیوزر وجود داره که کارایی‌اش با طراحی سپر به حداکثر می‌رسه و از دو طرف به سمت بیرون کشیده شده.

رنو 5 توربو 3E، یک خودروی دو در و دو نفره‌است که چرخ‌های 20 اینچی اون، هر کدوم به یه موتور الکتریکی مجهز هستن و زیر بال‌های خود پنهان شده‌اند. همه وسایل الکترونیکی و قدرت هم بین این چرخ‌ها قرار گرفته و باتری هم زیر زمین قرار داره. این طراحی فضای زیادی رو برای چمدان فراهم می‌کنه – که واقعاً پیشنهاد منحصر به فردی برای چنین خودروی اسپرتی‌ست – و همچنین مرکز ثقل رو پایین می‌آره.


معماری فنی ویژه برای عملکرد فوق‌العاده

مثل رنو 5 E-Tech الکتریکی، رنو 5 توربو 3E هم بر پایه یک پلتفرم و معماری اختصاصی EV طراحی شده تا به بالاترین سطوح عملکردی بدون هیچ‌گونه امتیازگذاری دست پیدا کنه. هدف این بوده که این خودرو هر چقدر ممکن سبک‌تر بشه تا چابکی و سرعتی بی‌نظیر داشته باشه، طبق استانداردهای سوپراسپرت، یعنی ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت در کمتر از ۳.۵ ثانیه.

“رنو 5 توربو 3E، قوی‌ترین و کارآمدترین مدل جاده‌ای‌ست که تا الان توسط این گروه ارائه شده. این یه فرصت فوق‌العاده برای آلپاین به حساب میاد تا تخصصش رو در مهندسی، معماری و توسعه خودروهای اسپرت برقی نشون بده و چابکی و احساسات رانندگی رو به نمایش بذاره. این مدل همچنین نشونه نوآوریه، چون خودروهای برقی و موتورهای الکتریکی برتر آینده ما رو به تصویر می‌کشه.” این را فیلیپ کریف، مدیرعامل برند آلپاین و CTO گروه رنو گفته.

این مسئولیت به آلپاین سپرده شد، جایی که مهندسانش تخصص خاصی در زمینه خودروهای اسپرت برقی پیدا کردن، با مدل‌هایی مثل A110 E-ternity، A290 و A390. مهندسان یک پلتفرم آلومینیومی اختصاصی طراحی کردن که می‌تونه هر نوع معماری رو در خودش جا بده. برای پیشرانه، اونا موتورهای داخل چرخ‌های عقب (معماری دیفرانسیل عقب) رو انتخاب کردن تا از یه مزیت چهارگانه بهره‌مند بشن:

گشتاور فوق‌العاده ۴۸۰۰ نیوتن‌متر؛
قدرتی که حتی از موتورهای الکتریکی معمولی هم سریع‌تر عمل می‌کنه – بدون هیچ تاخیری، به طوری که تاثیرش برعکس توربوهای قدیمی نیست.
کاهش قابل توجه وزن و فضای مورد نیاز در محور عقب؛ چابکی که با کنترل جداگانه دو موتور افزایش یافته.

باتری زیر خودرو نصب شده که باعث پایین اومدن مرکز ثقل می‌شه و به مهندسان آلپاین این امکان رو می‌ده که ایده‌های خودشون رو برای خودرو به طور کامل پیاده‌سازی کنن و به حداکثر چابکی، عملکرد فوق‌العاده و قابلیت‌های دریفت خیره‌کننده (با عملکرد خاصی برای کمک به دریفت و ترمز دستی عمودی به سبک رالی) برسن. به همین خاطر بدنه خودرو از کربن ساخته شده که هم قوی و هم سبک وزن هست.

وزن رنو 5 توربو 3E با باتری ۷۰ کیلووات ساعتی، بیشتر از ۱۴۵۰ کیلوگرم نیست. با پیشرانه ۵۴۰ اسب بخاری (۲×۲۰۰ کیلووات)، نسبت قدرت به وزن فوق‌العاده‌ای برابر با ۲.۷ کیلوگرم بر اسب بخار داره که شبیه به ابرخودروهای معروف هست. شتاب ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت این خودرو کمتر از ۳.۵ ثانیه طول می‌کشه و بردی معادل بیش از ۴۰۰ کیلومتر در جاده داره (محدوده ترکیبی WLTP در حال بررسیه). شارژ کامل باتری AC با شارژر ۱۱ کیلوواتی داخلی حدود هشت ساعت زمان می‌بره.

برای رانندگی اسپرت‌تر در پیست، رنو 5 توربو 3E می‌تونه چندین دور داغ رو با حداکثر سرعت ۲۷۰ کیلومتر در ساعت طی کنه، قبل از اینکه شارژ سریع DC تا ۳۵۰ کیلووات شروع بشه، به لطف معماری ۸۰۰ ولتی خودش. شارژ باتری از ۱۵ تا ۸۰ درصد فقط ۱۵ دقیقه طول می‌کشه.برای سبقت گرفتن، یک دکمه روی فرمان وجود داره که قدرت رو تقویت می‌کنه. یک دکمه دیگه هم به ترمز احیاکننده این اجازه رو می‌ده که در چهار سطح تنظیم بشه. در نهایت، چهار حالت رانندگی با MULTI-SENSE برای رنو 5 توربو 3E در دسترس خواهند بود: برفی، معمولی، ورزشی و مسابقه، که شامل عملکرد کمک دریفت هم می‌شه.


فضای داخلی اسپرت و متصل

فضای داخل رنو 5 توربو 3E با صندلی‌های سطلی و مهارهای شش نقطه‌ای طراحی شده، که عمدتاً از کربن ساخته شده تا وزن خودرو رو کم کنه. همچنین از مواد باکیفیتی مثل آلکانترا در ساخت صندلی‌ها و داشبورد استفاده شده، که همه اینها نشون‌دهنده نیت ورزشی این خودرو هست. ترمز دستی عمودی به سبک رالی هم به این محیط هیجان‌انگیز رنگ و لعاب خاصی می‌ده.

صفحه‌های OpenR با اندازه‌های ۱۰.۱ و ۱۰.۲۵ اینچ اطلاعات مربوط به رانندگی، ناوبری و چندرسانه‌ای رو از طریق یک رابط که از داشبورد رنو ۵ توربو و توربو ۲ اصلی الهام گرفته شده، نمایش می‌دهند و در عین حال تجربه‌ای مدرن و متصل رو به رانندگان ارائه می‌کنند، که از خودروهای تأیید شده برای جاده‌ها، حتی خودروهای ورزشی، انتظار می‌ره.

از این نظر، سیستم OpenR Link که با گوگل داخلی کار می‌کنه و قبلاً در رنو ۵ و رنو ۴ E-Tech الکتریکی دیده شده، دسترسی به کلی خدمات گوگل رو فراهم می‌کنه که به طور مداوم طی ماه‌ها و سال‌ها به‌روز می‌شن. این خدمات شامل نقشه‌های گوگل هست که به رانندگان این امکان رو می‌ده سفرشون رو برنامه‌ریزی کنن و برای شارژ خودرو تا مقصد هم برنامه‌ریزی لازم رو انجام بدن.

رنگبندی کاملاً قابل تنظیم

رنو 5 توربو 3E در رنگ‌های مختلفی برای بیرون و داخل خودرو عرضه می‌شه که بعضی از این رنگ‌ها یادآور رنگ‌های معروف رنو 5 توربو و توربو 2 هستن. به عنوان مثال، رنگ نارنجک روژ که تو مدل‌های تولیدی دیده می‌شه، یا رنگ‌های زرد، سفید و مشکی که به مدل تور دوکورس ۱۹۸۲ رالی مربوط می‌شن. همچنین گزینه‌های جدیدی مثل «راننده جنتلمن» و رنگ‌بندی‌های معاصر هم در دسترس خواهند بود.

علاوه بر این، مشتری‌ها امکان انتخاب از طیف گسترده‌ای از گزینه‌های شخصی‌سازی رو دارن که شامل رنگ‌بندی بیرونی و تزئینات داخلی (مثل صندلی‌ها، داشبورد، پانل‌های در، کنسول میانی و غیره) می‌شه. با همکاری طراحان رنو، اونا می‌تونن انواع مختلف رنگ‌ها و طرح‌ها رو با هم ترکیب کنن و خودروی واقعاً منحصربه‌فردی بسازن.
1980 نمونه شماره‌گذاری شده

این یه وسیله نقلیه استثنایی برای مشتریانی که خاص هستن و به دنبال یه رویکرد بازاریابی متفاوت هستن! نمایندگی‌هایی که خودرو رو رزرو می‌کنن به عنوان شرکای ویژه طبق اصول «تامین مالی اولیه» در پیش‌مالی این پروژه شرکت خواهند کرد.

این یه تلاش واقعی و مشترک هست که مشتری‌ها هم در اون سهیم هستن، و به تعداد 1980 دستگاه در چند بازار کلیدی مثل اروپا، خاورمیانه، ژاپن و استرالیا عرضه می‌شه. این عدد هم ادای احترامی به سالی هست که رنو 5 توربو اصلی معرفی شد، و هر کدوم از این خودروها شماره‌گذاری می‌شن. مشتری‌ها می‌تونن هنگام سفارش شماره دلخواه خودشون رو انتخاب کنن. اولین تحویل‌ها هم در سال 2027 انجام می‌شه.

مشخصات فنی رنو 5 توربو 3E

  • ابعاد و وزن

    طول: 4.08 متر

    عرض: 2.03 متر
    ارتفاع: 1.38 متر
    فاصله بین دو محور: 2.57 متر
    فاصله از زمین: 118 میلی‌متر
    وزن: 1450 کیلوگرم

  • پلت فرم

    پلت فرم الکتریکی سفارشی

    معماری 800 ولت

  • پیشرانه و باتری

    موتورهای درون چرخ الکتریکی در عقب با قدرت 2×200 کیلووات (540 اسب بخار و 4800 نیوتن متر)

    باتری لیتیوم یون 70 کیلووات ساعت
    برد WLTP تا 400 کیلومتر

  • شارژرها

    11 کیلو وات AC دو طرفه (زمان شارژ AC از 0 تا 100٪: 8 ساعت)
    350 کیلو وات DC (زمان شارژ DC از 15 تا 80٪: 15 دقیقه)

  • عملکرد

    از 0 تا 100 کیلومتر در ساعت: کمتر از 3.5 ثانیه
    حداکثر سرعت: 270 کیلومتر در ساعت (در پیست)

صفحه رسمی ما را در اینستاگرام دنبال کنید

اشتراک گذاری

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید