مجله خودرویی ایران: چندی پیش اولین نسخه آزمایشی ونوسیا D60 پلاس در خیابانهای تهران رویت شد. برند ونوسیا در سال 2012 میلادی با همکاری دو شرکت نیسان و دانگ فنگ تاسیس شده و تا به حال، هفت خودرو مختلف را به تولید رسانده است. اکنون با گذشت زمان و رشد و توسعه این برند، بالاخره در سال 2023 ، شرکت ونوسیا سدان خانوادگی خود را با عنوان D60 پلاس روانه بازار کرده وشرکت مکس موتور توانسته نمایندگی این خودرو برای واردات و عرضه در ایران به عهده بگیرد.
شرکت مکث موتور به عنوان زیر مجموعه گروه ماموت خودرو با هدف توسعه نوآورانه سبد محصولات در حوزههای پرطرفدار بازار خودرو، در سال 1399 تاسیس شد و در تلاش است تا با رویکردی نو و پایبندی به خطمشی و اصول بنیادین کل مجموعه، به تقاضای طیف گستردهتری از مشتریان پاسخ دهد.
مشخصات ونوسیا D60 پلاس
به لطف حساسیتهای شرکتهای مادر این برند از جمله شرکت ژاپنی نیسان، ونوسیا D60 پلاس از یک موتور ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری با ویژگی تنفس طبیعی و کد HR16 استفاده میکند. این خودرو از جعبه دنده اتوماتیک CVT، که محصولی از نیسان بوده و با نام CVT Xtronic نیز شناخته میشود، بهرمند است. پیشرانه 4 سیلندر ونوسیا 60 دی پلاس قادر به تولید 120 اسب بخار قدرت است. این سدان چینی دیفرانسیل جلو است.
ضمن این که ونوسیا D60 پلاس یک گیربکس ۵ حالته دستی نیز دارد که البته برای بازار ایران نسخه اتوماتیک درنظر گرفته شده است. طبق گزارشات اعلام شده توسط شرکت سازنده، ونوسیا D60 پلاس به صورت کلی میانگین مصرف سوختی حدود 6.2 لیتر دارد و با توجه به گشتاور 155 نیوتون متری که دارد، شتاب آن در نسخه اتوماتیک به ۱۲ ثانیه خواهد رسید و حداکثر تا 180 کیلومتر بر ساعت میتواند سرعت بگیرد.
سیستم تعلیق این خودرو در محور عقب از نوع میله پیچشی یکپارچه بوده و در محور جلو از نوع مک فرسون بوده است و بر همین اساس، متاسفانه نمیتوانیم انتظار فرمانپذیری خیلی زیادی از آن داشته باشیم، اگرچه که این موضوعی مانع تجربه یک سواری نرم در ونوسیا نخواهد بود.
ونوسیا D60 پلاس به عنوان یک خودروی سدان خانوادگی، داری مخزن سوخت 50 لیتری است و صندوق آن حجمی به اندازه 525 لیتر دارد. این ویژگیها در کنار ابعاد مناسب و مصرف سوخت قابل قبول، آن را به یک خودروی مناسب برای خانوادهها تبدیل میکند.
البته نکته مهمی که حائز اهمیت بوده و باید یادآور شویم این است که خودروی مورد آزمایش از لاستیکهای خارجی بریجستون بهرمند است، اما از آن سو پیشبینی میشود که به دلیل محدودیتها و قوانین عجیب و غریب واردات خودرو جهت عرضه خودرو به صورت مونتاژ، مدل های ونوسیا دی شصت پلاس وارد شده به کشور از لاستیکهای نه چندان با کیفیت ایرانی مانند لاستیکهای کویر و بارز بهرمند خواهند شد که ممکن است بر روی عملکرد و استهلاک این خودرو تاثیر قابل توجهی بگذارد.
از نظر طراحی بیرونی خودرو ، از روبهرو چراغهای اصلی جلو با ساختار مستطیلی و بزرگی قرارداده شده است. جلوپنجره آن به شدت پهن و عریض طراحی شده و این طراحی در کنار استفاده از خطوط تند و تیز در قسمتها و بخشهای گوناگون این سدان باعث شده تا به صورت کلی این خودرو ظاهری خشن و تا حدی اسپرت به خود بگیرد. ونوسیا دی 60 پلاس دارای طول 4761 میلی متر، عرض 1803 میلی متر و ارتفاع 1487 میلیمتر است.
اگرچه که در بخش پشت آن شاهد طراحی مطابق با طراحیهای روز دنیایخودرو هستیم. به طوری که چراغهای اصلی پشتی متصل به هم طراحی شدهاند و باعث شده تا نمای عقب ونوسیا دی 60 پلاس ظاهری ساده اما متعادل با ظاهر کلی خودرو داشته باشد. در آخر نیز امضای این شرکت، یک علامت V دقیقا در بالای آن جای گرفته است.
بعد از آن که به سراغ طرحی داخل اتاق ونوسیا دی 60 پلاس میرویم. خواهیم دید که فرمان به صورت Dکات طراحی شده و درون خود یک غربیلک سه شاخه به همراه برخی کلیدهای کنترلی را جای داده است. در قسمت داشبورد میانی، ابتدا دریچههای سیستم تهویه مطبوع به صورت یکپارچه تعبیه شده است و پس از آن، یک صفحه نمایش عریض و بزرگ قرار دارد.
از طریق این صفحه نمایش، هم سیستم مالتی مدیا و هم سیستم تهویه مطبوع قابل کنترل است و علاوه بر این موارد، برخی آپشنهای رفاهی و ایمنی خودرو نیز از طریق این قسمت کنترل میشوند.
کلاستر ونوسیا دی 60 پلاس نیز در نمونههای واردشده به صورت دوگانه آنالوگ – دیجیتال است و اطلاعات کاملی را به راننده نمایش میدهد. مواد اولیه استفاده شده در کابین ونوسیا از کیفیت قابل قبولی برخودار بوده و همچنین فضای داخلی اتاقک به عنوان یک خودروی خانوادگی، مناسب، جادار و راحت محسوب میشود.
ونوسیا دی 60 پلاس امکانات فراوانی نظیر سیستم کنترل پایداری، ترمز پارک برقی، اتوهلد، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی، سانروف، کروز کنترل، نمایشگر لمسی، تهویه مطبوع و … را نیز دارد.
از آنجا که قیمت ونوسیا D60 پلاس در چین، حدود 90 تا 100 هزار یوان است که تقریبا معادل 12 تا 15 هزار دلار میشود. به احتمال زیاد اگر این خودرو در بازار ایران عرضه شود، حداقل در خوشبینانهترین حالت ممکن قیمتی در حدود یک میلیارد تومان خواهد داشت.
صفحه رسمی ما را در اینستاگرام دنبال کنید
نظرات کاربران