مجله خودرویی ایران: بدون هیچ مقدمه ای به سراغ اصل داستان می رویم. در این گزارش به سراغ یک دستگاه پونتیاک GTO کانورتیبل رفته ایم. خودرویی که تنها نمونه باقی مانده در کشور محسوب می شود و از ارزش بالایی برخوردار است. شرکت پونتیاک یکی از زیر مجموعه های کمپانی بزرگ جنرال موتورز بود. شرکتی که در سال ۱۹۲۶ میلادی فعالیت خود را با تولید خودرو در آمریکا آغاز نمود. این شرکت موفقیت های بسیار زیادی را در طول فعالیت خود کسب کرد و خودروهای ارزشمندی را وارد بازار جهانی کرد. اما پونتیاک همانند بسیاری دیگر از شرکت های خودروسازی دنیا به خاطر دلایل مختلف از جمله مشکلات مالی و با توجه به تصمیم کمپانی مادر یعنی جنرال موتورز، در سال ۲۰۱۰ برای همیشه تعطیل شد.
نسل دوم پونتیاک GTO نیز در سال ۱۹۶۸ وارد بازار شد. خودرویی که در این گزارش به سراغ آن رفته ایم نیز جزو نسل دوم این پونتیاک است.
اما خودروی داستان ما چندان ارتباطی به تعطیلی شرکت پونتیاک ندارد. زیرا تولید آن چند دهه پیش به اتمام رسیده است و حالا به عنوان یک خودروی کلاسیک در دنیا شناخته می شود. پونتیاکی که می توان به عنوان یکی از ارزشمندترین خودروهای کلاسیک موجود در کشور از آن یاد کرد.
در اوایل دهه ۶۰ میلادی بود که پونتیاک GTO تولید و روانه بازار شد. یک ماسل کار واقعی که در سه مدل کوپه، کانورتیبل و هاردتاپ عرضه شد. نسل اول این خودرو از سال ۱۹۶۴ تا ۱۹۶۸ با دو پیشرانه ۸ سیلندر ۶٫۴ لیتری (cu389) و ۶٫۵ لیتری ( ۴۰۰cu) و چهار جعبه دنده ۳ و ۴ سرعته دستی به همراه ۲ و ۳ سرعته اتوماتیک فروخته شد.
پونتیاک GTO مدل ۱۹۶۸ با ۱۵ رنگ مختلف بفروش می رسید. نسخه ی موجود در ایران نیز دارای رنگ سبز روشن است که با نام Verdoro Green شناخته می شود.
نسل دوم پونتیاک GTO نیز در سال ۱۹۶۸ وارد بازار شد. خودرویی که در این گزارش به سراغ آن رفته ایم نیز جزو نسل دوم این پونتیاک است. این نسل GTO با دو پیشرانه ۸ سیلندر ۶٫۵ و ۷٫۵ لیتری و دو جعبه دنده ۳ و ۴ سرعته دستی و یک جعبه دنده ۳ سرعته اتوماتیک عرضه شد. بعد از نسل دوم, نوبت به نسل سوم و چهارم پونتیاک جی تی او رسید که تولید آنها نیز تا سال ۱۹۷۴ ادامه داشت. سپس وقفه ای طولانی مدت و تولید مجدد جی تی او در سال ۲۰۰۴٫ نسل پنجم پونتیاک جی تی او نیز تنها دوسال یعنی از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶ تولید شد و مجددا تولید متوقف شد.
پونتیاک GTO کانورتیبل مورد نظر از یک پیشرانه ۸ سیلندر ۶٫۵ لیتری یا همان ۴۰۰ برخوردار است. این پیشرانه به صورت استاندارد ۳۶۰ اسب بخار و ۴۴۵ نیوتن متر گشتاور تولید می کند.
پونتیاک GTO مدل ۱۹۶۸ با ۱۵ رنگ مختلف بفروش می رسید. نسخه ی موجود در ایران نیز دارای رنگ سبز روشن است که با نام Verdoro Green شناخته می شود. البته اگر می خواهید چنین رنگی را تهیه کنید باید حداقل مبلغ ۳۵۵ دلار برای آن پرداخت کنید.
آمریکایی دو در!
پونتیاک GTO کانورتیبل مورد نظر از یک پیشرانه ۸ سیلندر ۶٫۵ لیتری یا همان ۴۰۰ برخوردار است. این پیشرانه به صورت استاندارد و طبق گفته شرکت پونتیاک قادر به تولید ۳۶۰ اسب بخار قدرت در ۵۱۰۰ دور بردقیقه است. همچنین گشتاور این پیشرانه ۴۴۵ نیوتن متر در ۳۶۰۰ دور بردقیقه اعلام شده است. اما نسخه مورد نظر با توجه به بازسازی که در بخش پیشرانه داشته است به چنین ارقامی دست نیافته. خودرو برروی دستگاه داینو توانسته ۲۱۵ اسب بخار قدرت را به چرخ ها برساند و قادر به تولید ۴۱۶ نیوتن متر گشتاور است. اعدادی که با نمونه استاندارد فرق دارد اما حس و حال رانندگی یک خودروی هشت سیلندر آمریکایی را به خوبی برای شما تداعی می کند.
آیدین آرام در خصوص زمان خریداری و بازسازی پونتیاک GTO کانورتیبل گفت: این خودرو را حدود ۱۱ سال پیش از شخصی در تهران خریداری کردم.
طول پونتیاک GTO 1968 در هر سه مدل ۵۰۹۳ میلی متر و فاصله بین محور جلو و عقب نیز ۲۸۴۵ میلی متر است. با توجه به دو در بودن این خودرو، فضای پا برای سرنشینان عقب همانند دیگر خودروهای آمریکایی آن زمان مناسب است.
از دیگر نکات جالب در این خودرو می توان به شیفتر تعویض دنده Hurts اشاره کرد که قیمت آن در حدود ۵۱۰ دلار است. توضیحاتی هم در فیلم تهیه شده از این خودرو در خصوص جعبه دنده آن بیان شده است که دیدن آن خالی از لطف نیست.
مشکلاتی در میان راه پیش آمد که باعث تا پونتیاک GTO کانورتیبل در مدت زمان یکسال و نیم برای بازسازی زمان بگیرد. همه چیز در این خودرو بازسازی شده است حتی رنگ زیر اتاق.
یکسال و نیم برای بازسازی
آیدین آرام در خصوص زمان خریداری و بازسازی پونتیاک GTO کانورتیبل گفت: این خودرو را حدود ۱۱ سال پیش از شخصی در تهران خریداری کردم. خودرو اصلا در شرایط مناسبی قرار نداشت و اوضاع بسیار بدی داشت. با خرید این پونتیاک تصمیم گرفتم تمام لوازم های مورد نیاز جهت بازسازی تمام قسمت های خودرو را هرچه سریع تر تهیه کنم. حدود دو الی سه سال قبل از شروع بازسازی تمام قطعات از آمریکا به دستم رسید. ابتدا می خواستیم رکورد جدیدی را در بازسازی یک خودروی کلاسیک در ایران به ثبت برسانیم و در نظر داشتیم در کمتر از ۹ الی ۶ ماه این کار را انجام دهیم.
اما مشکلاتی در میان راه پیش آمد که باعث تا پونتیاک GTO کانورتیبل در مدت زمان یکسال و نیم برای بازسازی زمان بگیرد. همه چیز در این خودرو بازسازی شده است حتی رنگ زیر اتاق. همچنین برای آنکه رنگ داخل کابین با رنگه بدنه همخوانی داشته باشد از رنگ Ivy Gold استفاده کرده ایم که ترکیب بسیار زیبایی ایجاد کرده است.
درپایان ضمن تشکر از آیدین آرام مالک خودرو، برای آشنایی هرچه بیشتر با این خودرو شما را به دیدن فیلم اختصاصی وبسایت مجله خودرویی ایران از تنها پونتیاک GTO کانورتیبل در کشور، دعوت می کنیم.
نظرات کاربران