مجله خودرویی ایران: بالاخره بعد از چهار سال کار و فعالیت، لامبورگینی ایرانی ساخته شد. این خودرو نسخه ی از مدل اصلی لامبورگینی مورسیه لگو LP640 است. خودرویی که توسط مسعود مرادی ساخته شده است. در ساخت لامبورگینی ایرانی مورد نظر ۲۶ نفر مشغول به فعالیت بودند. این لامبورگینی در مراسمی با استقبال چشمگیر از سوی مردم در مجتمع تفریحی لاله پارک تبریز رونمایی شد.
لامبورگینی ایرانی مورد نظر نیز از یک پیشرانه ۶ سیلندر بهرمند است. در حالی که در نسخه اصلی لامبورگینی مورسیه لگو پیشرانه ۱۲ سیلندر با آرایش خورجینی قرار دارد.

این لامبورگینی در مجتمع تفریحی لاله پارک تبریز رونمایی شد.
شکل ظاهری لامبورگینی ایرانی کاملا با نسخه مورسیه لگو LP640 یکی است. اما برای ما جالب است، حتی تیم طراحی نیز اشاره ای به نسخه LP640 در نام این مدل نکرده اند. زیرا تفاوت بین نسخه مورسیه لگو و مورسیه لگو LP640 در بخش ظاهری بیشتر از بخش فنی است. البته اگر کمی عاشق برند لامبورگینی باشید، خواهید فهمید در این نمونه بخش هایی از نسخه مورسیه لگو سوپر ولووچه (SV) نیز بکار گرفته شده است. برای مثال در نسخه استاندارد مورسیه لگو شاهد استفاده از چنین باله فیبرکربنی نیستیم. اما در لامبورگینی مورد نظر این باله که برروی نسخه SV مورد استفاده قرار می گیرد، نصب شده است. همچنین چراغ های جلو و عقب، سپرها و رکاب های کناری نیز از نسخه LP640 استفاده شده است.
البته در بخش داخلی کابین تفاوت بین نسخه ساخته شده و اصلی مورسیه لگو بسیار زیاد است. اما بازهم طراحی، قالب گیری و ساخت چنین قطعاتی برای این خودرو قابل تقدیر است.

برخی از قطعات داخل کابین این لامبورگینی از دیگر خودروها الهام گرفته شده است.
در برخی از خودروها نیز شاهد استفاده از قطعات مشترک هستیم. همانند چراغ مطالعه داخل کابین در داخل فراریF430 و پژو۲۰۶.
موتور هیوندای برروی لامبورگینی ایرانی!
در ساخت خودروهای دست ساز و رپلیکا استفاده از پیشرانه اصلی برروی خودرو چندان منطقی نیست. بخصوص اگر تنها یک دستگاه از خودروی مورد نظر ساخته شود. لامبورگینی ایرانی مورد نظر نیز از یک پیشرانه ۶ سیلندر بهرمند است. در حالی که در نسخه اصلی لامبورگینی مورسیه لگو پیشرانه ۱۲ سیلندر با آرایش خورجینی قرار دارد. پیشرانه ای که برروی لامبورگینی ایرانی به نمایش درآمده در تبریز قرار دارد برای خودروی هیوندای جنسیس است. این پیشرانه ۳٫۸ لیتر حجم دارد و قادر به تولید ۳۰۶اسب بخار قدرت و ۳۵۹ نیوتن متر گشتاور است. همچنین جعبه دنده مورد استفاده در لامبورگینی از نوع ۶ سرعته اتوماتیک و ساخت کمپانی ZF است.جنس بدنه این خودرو از کامپوزیت تهیه شده است.

استقبال از مراسم رونمایی لامبورگینی ایرانی قابل تحسین بود.
همانطور که اشاره شد طراحی لامبورگینی ایرانی مورد نظر با نمونه اصلی شباهت بسیار فراوانی دارد. اما برخی از سایت ها و پیج های خودرویی انتقادهای تند و نه چندان مناسبی در این خصوص داشته اند. در حالی نمی دانند طراحی و ساخت چنین خودروهایی چقدر زمان بر و هزینه بر است. برخی به دریچه های سیستم تهویه این خودرو ایراد گرفتند. آن را شبیه به خودروی پراید دانستند. در حالی که اگر کمی در موتورهای جستجوگر سرچ کنید خواهید دید دریچه های سیستم تهویه در لامبورگینی چقدر شبیه به پراید می باشد. در برخی از خودروها نیز شاهد استفاده از قطعات مشترک هستیم. همانند چراغ مطالعه داخل کابین در داخل فراریF430 و پژو۲۰۶.

لامبورگینی مورد نظر کمتر از ۱ میلیارد تومان هزینه ساخت داشته است.
مسعود مرادی طراحی این خودرو اعلام کرده: هیچ یک از قطعات خودرو خریداری نشده و از نمونه های اصلی کمپانی لامبورگینی نمی باشند. تمام قطعات حتی قطعات تزئینی به طور کلی طراحی و تولید شده اند.
رپلیکا یا دست ساز؟ یا هیچ کدام؟
در تصاویر بدست آمده از لامبورگینی ایرانی باید به کیفیت بالای مونتاژ و قطعات خودرو اشاره کرد. موضوعی که تعدادی از کارشناسان طراحی آن را قابل تحسین دانستند. همچنین برخی از طراحان احتمال اینکه تمام قطعات خودرو دست ساز نبوده است را می دهند. به همین خاطر نمی توان با صراحت گفت که این لامبورگینی، خودروی دست ساز است. امکان دارد برخی از قطعات خودرو نیز به صورت آماده تهیه شده باشد. زیرا همانطور که اشاره شد کیفیت بالای مونتاژ در برخی از قسمت ها بسیار بالا انجام شده است. که در نمونه هایی که به صورت قالب گیری شده طراحی و ساخته می شوند چنین موضوعی خیلی کم به چشم می خورد.

طراحی این خودرو به نسخه LP640 بیشتر شباهت دارد تا نسخه معمولی مورسیه لگو
در حالی که مسعود مرادی طراحی این خودرو اعلام کرده: هیچ یک از قطعات خودرو خریداری نشده و از نمونه های اصلی کمپانی لامبورگینی نمی باشند. تمام قطعات حتی قطعات تزئینی به طور کلی طراحی و تولید شده اند.
به همین خاطر هنوز نمی توان با قطعیت گفت این خودرو دست ساز است یا رپلیکا! پیشنهاد می کنیم در صورت تمایل تیم طراحی این خودرو مصاحبه ای با رسانه های تخصصی در این زمینه انجام شود. این موضوع باعث شفافیت هرچه بیشتر خواهد شد.
جای حمایت مدیران خالی
ای کاش مدیران ارشد صنعت خودروسازی کشور توجه ویژه ای به چنین پتانسیل هایی داشتند. نیروهای جوان و مستعدی که به دنبال مونتاژ کاری و طراحی و تولید خودروهای قدیمی و بی کیفیت نرفته اند. آنها با هزینه شخصی خود به سراغ طراحی و ساخت خودروهای خاص و جدید می روند. اما برای ادامه راه هیچگونه حمایتی نمی شوند. زیرا صنعت بی رمق خودروسازی کشور همانند یک گربه پرشین است. گربه ای که تنها دوست دارد گوشه ای از مبل دراز بکشد و دیگران غذایش را فراهم سازند. هیچ تلاشی برای پیشرفت نمی کند. صنعتی که فناوری جدید و چشمگیری در نیم قرن فعالیت خود به نمایش نگذاشته است.
امیدواریم مسئولین و حداقل برخی از مدیران صنعت خودروسازی از چنین نیروها و تیم ها حمایت کنند. خودروهای مختلفی چه به صورت کانسپت و چه به صورت دست ساز و رپلیکا در این سال ها ساخته شده اند. خودروهایی که حالا به دست فراموشی سپرده شده اند.
عکس و فیلم : فرشاد عطایی
دمت گرم داداش. یدونه ای